Oldalsáv

A Rudas újra külföldön az Erasmus +-szal

2022. június 21.
Hosszú idő után újra külföldre készülnek a Rudas iskola tanulói és oktatói. A korábbi években a Tempus Közalapítvány által kiírt és megnyert Erasmus+ mobilitási pályázatoknak köszönhetően idén Prágába és Milánóba utazhat 18-18 diák és 2-2 fő kísérő oktató, továbbá tanári mobilitásban vesz részt 5-5 fő oktató.
 A tanulók az összefüggő nyári gyakorlat keretében tudnak 4 hetet eltölteni ágazataiknak megfelelő cégeknél sport, ügyvitel és turisztika területeken.
Látogatás az olasz Shall we go project consult cégnél, a képen balról jobbra: Tarik, Pocsainé Varga Veronika, Gloczné Behon Marianna, Priscilla Cassetti, Matussné Füleki Hella Látogatás az olasz Shall we go project consult cégnél, a képen balról jobbra: Tarik, Pocsainé Varga Veronika, Gloczné Behon Marianna, Priscilla Cassetti, Matussné Füleki Hella
A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan a tanulókat tanulmányi eredményeik, nyelvtudásuk, motiváltságuk alapján választjuk ki, majd egy rövid táborozás során az iskolában tartunk számukra felkészítést közösségépítés és a célország kultúrájának megismerése céljából.
Idén először Pocsainé Varga Veronika, a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum főigazgatója, Gloczné Behon Marianna, iskolánk szakmai és általános igazgató-helyettese valamint Matussné Füleki Hella, az intézmény projektkoordinátora előzetes látogatást tettek a két városban, melyek során a szervező cégek vezetőivel találkoztak, továbbá betekintést nyerhettek néhány gyakorlatot lebonyolító céghez is. E látogatások során sportegyesületeket, szállodákat, irodaegységeket ismerhettek meg és a tanulók leendő szálláshelyein is járva megbizonyosodtak arról, hogy a diákok a 4 hét során európai színvonalú körülmények között fogják tölteni gyakorlatukat a kinn tartózkodás ideje alatt.
Az iskolában a korábbi évek alatt megvalósult mobilitási tevékenységek során készült képekből tablókat készítettek, amelyekre méltán lehet büszke az iskola közössége. A korábbi két milánói, két bécsi és egy barcelonai mobilitás közösségi élményeit a kiállított tablókon minden nap láthatják a rudasos diákok, pedagógusok egyaránt, ami tovább motiválja őket az Erasmus+ pályázatokban való részvételre.

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum

H-2400 Dunaújváros, Római krt. 51/A
+36 25/743-136
+36 25/745-859 (fax)
titkarsag@dunaujvarosiszc.hu

Akadálymentesítési nyilatkozat